CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Debats oberts sobre desafiaments ètics claus del periodisme

El Consell de la informació de Catalunya (CIC) presentarà els propers dies 1 i 2 d’octubre de 2025 a les 17,30h. quatre estudis de recerca sobre desafiaments claus del nostre ofici que serviran per iniciar un procés de reflexió, obert a la ciutadania i als i les periodistes, sobre el futur del nostre ofici, amb l’objectiu d’actualitzar el Codi Deontològic del periodisme català. 

Organitzades pel Consell de la Informació de Catalunya i el Col·legi de Periodistes, pretenen ser unes jornades de debat obertes encaminades al VII Congrés de Periodistes que es celebrarà al novembre. 

Les jornades tindran lloc a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes i són obertes a tothom. Si us voleu inscriure, podeu enviar un email a cic@periodistes.cat.

ANOTEU JA LES DATES A LA VOSTRA AGENDA

  • ESTUDIS DE RECERCA QUE ES PRESENTEN:
    1 D'OCTUBRE DE 2025, A LES 17,30H.
    Com afrontem el discurs d’odi?
    Aquest Treball de Final de Grau d'estudiants de la UAB desenvolupa un estudi basat en l’Aprenentatge Per Servei sobre l’extrema dreta i els discursos d’odi, dos factors que alteren les societats democràtiques i, en conseqüència, el periodisme.
  • Com preservem el periodisme honest, crític i responsable?
    La pèrdua de confiança dels ciutadans en els mitjans de comunicació i en els professionals del periodisme és una tendència estesa a les democràcies occidentals. Aquest estudi presenta els resultats d’una enquesta a escala espanyola amb l’objectiu d’analitzar els factors que han contribuït a aquesta desafecció. A més, examina el paper creixent dels pseudomitjans i altres fonts alternatives d’informació.
  • Com parlem de l’emergència climàtica?
    Amb la intenció d’escurçar distàncies entre l’àmbit comunicatiu i el científic, aquest estudi fa un repàs dels impactes de la crisi climàtica a Catalunya des de quatre àmbits clau, a més d’examinar el perfil de l’audiència interessada en aquesta temàtica. A través d’entrevistes a cinc professionals de l’àmbit periodístic, científic i institucional, el treball assenyala les principals mancances de les cobertures periodístiques actuals vinculades a la crisi climàtica, proposa un glossari terminològic i conclou amb onze recomanacions deontològiques per guiar els professionals de la informació en la cobertura de la crisi climàtica.


    2 D'OCTUBRE DE 2025, A LES 17,300H
  • Com informem sobre el suïcidi?
    En una societat cada vegada més conscient de la rellevància de la salut mental, els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental en la difusió responsable i informativa sobre el suïcidi. La recerca identifica les principals preocupacions en les cobertures periodístiques actuals sobre el suïcidi i recull les recomanacions amb més consens internacional per guiar els professionals de la informació en la cobertura d'aquest tema sensible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *