El Patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya va aprovar el passat mes d’abril, per unanimitat dels seus membres, el nomenament de tres nous consellers pel Consell de la Informació, els quals cobriran les baixes de Pepe Encinas, Núria Carrera i Josep Terès, que han deixat els seus càrrecs per motius personals i professionals.
Els actuals membres que s’incorporen aquest any, junt amb Laura Fanals, periodista que ja es va integrar al CIC el passat mes de febrer, són Sandra Balsells, Lluís Martínez i Clara Llubià. Tots tres començaran a treballar en les queixes tramitades pel CIC ja a partir d’aquest mes de maig.
Aquests són els seus perfils professionals, que també podeu consultar a la secció de membres del CIC de la nostra web:
Sandra Balsells
Fotoperiodista. Llicenciada en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. S’inicia professionalment a Londres on cursa un Postgraduate Diploma in Photojournalism. Entre 1991 i 2000, la seva trajectòria se centra en l’antiga Iugoslàvia, on documenta les successives guerres balcàniques. És autora del llibre Balkan in memoriam i coautora de Batecs d’un món convuls i Pandemia: Miradas de una tragedia. Ha realitzat nombrosos reportatges internacionals, participat en més de cent exposicions i la seva obra figura en diverses col·leccions públiques i privades. És coautora dels documentals televisius Dying for the Truth i Retrats de l’ànima. Premi Ortega i Gasset 2006 a la Millor Tasca Informativa. Des de 1995 compagina la seva feina de fotoperiodista amb la docència a la Universitat Ramon Llull.
Clara Llubià
Metgessa. Especialista en Anestesiologia i Reanimació. Responsable de la Unitat de Cures Crítiques Post quirúrgiques a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol fins fa 2 anys i Presidenta del Comitè Ètica Assistencial. Actualment membre de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i del Comitè de Bioètica de Catalunya.
Lluís Martínez
Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, diplomat en Planificació i Administració d’Empreses per la Universidad Politécnica de Madrid, i PDD per l’IESE. Ha desenvolupat la seva carrera professional al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i al Grup AGBAR (Aigües de Barcelona). De 2008 a 2014, patró i després patró-delegat de la Fundació AGBAR. Especialista en gestió alternativa de conflictes amb experiència com a Defensor del Client del Grup AGBAR a nivell estatal i com a Síndic de Greuges de Mollet del Vallès. L’any 2016 va impulsar la Xarxa Antirumors de Mollet. Ha estat vicepresident i posteriorment president del Fòrum SD. Fundador del Comitè d’Ètica Institucional de la Fundació Sanitària Mollet. Ha estat Comissionat d’Ètica Pública de l’Ajuntament de Mollet.