Els drets dels col·lectius i persones afectades per discursos d'odi racistes i lgtbi-fòbics difosos a través dels mitjans de comunicació.
Diagnosi del funcionament dels mecanismes de queixa del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i del Consell de la Informació de Catalunya
El projecte de recerca Wisdom Empowerment 2.0 aborda el tema dels discursos d’odi als mitjans de comunicació catalans des de la confluència dels estudis de comunicació, el camp del dret i el sector professional del periodisme. El projecte parteix de la voluntat de reunir esforços per tal d’identificar problemes i trobar solucions davant les preocupants dimensions que estan adquirint els discursos racistes i lgtbifòbics a l’esfera pública. Els objectius de la recerca s’han concretat al voltant de dues qüestions bàsiques: què s’està fent per posar-hi fre i quin grau d’ús i d’eficiència tenen les eines que permeten exercir formalment els drets envers la qualitat ètica i democràtica de la informació i la comunicació.
Us convidem a assistir a l’acte de presentació de l’informe d’aquest projecte, en el que s’exposaran els principals resultats i conclusions, així com l’anàlisi i valoració que en fan els organismes que han estat objecte d’estudi.
Daniel Aranda, com a Director de Recerca dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), farà la presentació de l’acte.
Hi participaran (en ordre d’intervenció):
- Anna Clua, Professora de la UOC i investigadora principal del projecte
- Laura Pinyol, Vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC)
- Josep Carles Rius, President del Consell de la Informació de Catalunya (CIC)
Organitza: Projecte WE2.0, Universitat Oberta de Catalunya[1]
Lloc: Sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Data: Dimarts 14 de gener del 2025, a les 18h.