CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El Col·legi de Periodistes propugna el respecte al Codi Deontològic

Alertat per diferents queixes de ciutadans sobre el cas del “violador del cúter”, que alguns mitjans de comunicació estan difonent amb imatges del presumpte autor

El Col·legi de Periodistes de Catalunya recorda als periodistes i mitjans de comunicació la necessitat de complir els preceptes del Codi Deontològic que regeix les bones pràctiques i els principis de l’exercici professional per garantir el dret a la informació dels ciutadans. Durant el dia d’avui diferents mitjans estan publicant les  imatges d’un jove a qui atribueixen ser el presumpte violador del cúter, un fet que ja de per sí vulnera diferents articles del Codi Deontològic. Entre aquests, el que demana complir escrupolosament el principi de presumpció d’innocència en les informacions i opinions relatives a causes o procediments penals en curs. També s’observa una vulneració  del punt en què es demana difondre únicament informacions fonamentades, evitant afirmacions o dades imprecises i sense base suficient que puguin lesionar o menysprear la dignitat de les persones.  Per tot plegat, des del Col·legi es demana responsabilitat professional i especial cautela a l’hora d’informar de casos que, com aquest, estan encara sota investigació policial.

Catalunya, 27 GENER 2014

http://www.periodistes.org/ca/noticia/el-col-legi-de-periodistes-propugna-el-respecte-al-codi-deontologic-739.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *