CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Nous representants s’incorporen al Patronat de la Fundació Consell de la Informació

patronat

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya va aprovar en sessió plenària del seu Patronat de finals de juny, la modificació d’alguns dels seus representants en substitució dels que figuraven com a patrons de la FCIC. En concret, han estat la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, el Sindicat de Periodistes de Catalunya i Badalona comunicació, com a representant dels mitjans públics catalans, els qui han designat nous representants, els quals han pres possessió dels seus càrrecs en el Ple celebrat. 

Montserrat Arbós- Universitat Ramón Llull

És periodista i ha dedicat la major part de la seva carrera professional al seguiment de l’actualitat internacional des de les pàgines del diari Avui, amb especial atenció al conflicte entre Israel i Palestina, i ha fet col·laboracions al diari El País i a Catalunya Ràdio, entre d’altres. Actualment, imparteix classes a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull) on és Professora del Màster Universitari en Periodisme Internacional i  Coordinadora de Mòdul al Departament d’Humanitats. També és membre del patronat de la Fundació per la Pau.

Badalona Comunicació- Xavier Casanovas 

Periodista, membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), màster en Gestió d’Empreses Audiovisuals (UPC), postgrau en Reportatge de Televisió (UPF) i Programa de Màrqueting Digital (ESADE). Director general dels mitjans locals de Badalona Comunicació S.A. (ràdio, televisió i web) i del Festival Internacional de Cinema de Curtmetratges Filmets.
Imparteix classes de ràdio i televisió a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB com a professor associat del Dep. de Comunicació Audiovisual i Publicitat.
Ha estat cap de Continguts i Informatius a Onda Cero Catalunya, i ha
treballat a Com Ràdio, Onda Rambla, RNE-Ràdio 4, La Xarxa, Betevé, TVE, Televisió L’Hospitalet i Cugat Mèdia, entre altres mitjans. També ha estat consultor en comunicació i professor de continguts en social media, pòdcasts i ràdio a les universitats UOC i UIC.

Sindicat de Periodistes de Catalunya- Montse Melià 

Ha estat membre de la Junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya a l’equip de Montserrat Minobis, Josep Maria Huertas Claveria i Josep Carles Rius, com a degans. He estat directora de RNE a Catalunya entre 2008 i 2011. Redactora a RNE i TVE a Catalunya i com a redactora al Congrés dels Diputats durant l’any 2005. Des de 2011 redactora a TVE-Sant Cugat on va ser membre del Consell d’Informatius que vetlla per l’adequació dels continguts informatius al respecte al dret i la llibertat d’informació.
Llicenciada en Ciències de la Informació a la UAB l’any 1982, va iniciar la carrera
professional a la Cadena 13 i en diverses col·laboracions a altres emissores de ràdio i mitjans informatius. Actualment col·labora al Diari de Tarragona i esporàdicament en alguna tertúlia de ràdio.

Els membres designats passen a formar part del Patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya, juntament amb la resta de membres que l’integren i que podeu consultar a la secció del Patronat de la nostra web.

El Patronat és l’òrgan de govern de la Fundació, a la qual administra i representa d’acord amb la llei i els estatuts, i pot ser integrat per persones físiques o jurídiques. El seu àmbit d’actuació  s’estendrà en tots els actes compresos dins les finalitats fundacionals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *