CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El Consell de la Informació de Catalunya presenta un segell de compromís ètic pels mitjans

Organitza: Consell de la Informació de Catalunya
Data: Dimarts, 23 de juliol a les 12 hores
Lloc: Col.legi de Periodistes de Catalunya

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya convoca als mitjans a una conferencia de premsa on presentarà el nou segell de compromís ètic del CIC que es lliurarà als mitjans de comunicació adherits a l’entitat. Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio, El Periódico, El País, La Vanguardia, la SER Catalunya, i 25 mitjans més, així com tots els mitjans de comunicació que demostrin la seva voluntat de respectar el Codi Deontològic de la professió periodística catalana podran disposar d’aquest segell.
Així mateix, a l’acte es presentaran els nous president i secretari general que dirigiran la nova etapa del CIC. Els periodistes Roger Jiménez i Albert Garrido substituiran a Llúcia Oliva que ha ocupat durant cinc anys el càrrec de presidenta de la Fundació, i a Lluís de Carreras, com a secretari general.
També es farà balanç dels darrers cinc anys d’activitats de l’entitat, que és el principal òrgan d’autoregulació periodística d’Espanya.
El Consell de la Informació de Catalunya va ser fundat l’any 1997 per defensar l’exercici d’un periodisme ètic i la llibertat d’expressió. Ha tramitat més de 600 queixes rebudes de la societat quan aquesta  ha considerat que s’havia vulnerat el codi ètic de la professió periodística catalana.
L’article del codi més invocat  a les queixes ha estat el 12 que demana evitar la discriminació per raons de gènere, raça, creences, malaltia, extracció social i cultural. El segon més invocat ha estat l’article 2 que recomana difondre únicament informacions fonamentades. El tercer criteri ètic més invocat és  el primer que diu que s’ha d’observar una clara distinció entre fets i opinions. Finalment, l’article 9 que fa referència al dret de les persones a la seva imatge i intimitat és el quart més invocat.
Durant l’últim any una desena de nous mitjans de diferent format s’han adherit al CIC.
Periodistes tan coneguts com Albert Om, Ferran Monegal, Joaquim Maria Puyal, Rosa Maria Calaf, Xavier Vinader o Lluís Foix, entre d’altres, han col•laborat també per difondre la tasca del Consell de la Informació de Catalunya, al servei de la societat,en defensa dels valors ètics de la informació i pel compliment del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya.

La conferència de premsa es farà el proper dimarts 23 de juliol a les 12 hores a l’aula 1 del Col•legi de Periodistes de Catalunya.
Més informació a cic@periodistes.org o per telèfon al 93.317.19.20

 

Mitjans que poden obtenir el segell de compromís fins a la data 

http://www.periodistes.org/fcic/contingut.php?codmenu=28

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *