CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Ràdio Rosselló s’incorpora al CIC amb el compromís de vetllar pel Codi Deontològic

La ràdio municipal de Rosselló (Lleida) reafirma així la seva aposta per impulsar els valors ètics del periodisme

El passat 16 de juliol de 2024, l’emissora de ràdio local i pública Ràdio Rosselló va formalitzar la seva adhesió al Consell de la Informació de Catalunya, a la seu del Col.legi de Periodistes de Catalunya. L’alcalde del municipi del Segrià, el senyor Joan Andreu Urbano, va signar el protocol d’adhesió al CIC, que ja han signat prop de 100 mitjans des de la constitució de la Fundació. 

Com a nou mitjà adherit, la ràdio manifesta:

Primer. Que els mitjans de comunicació social de Catalunya i els professionals de la informació que hi treballen, defensen i recolzen la necessitat d’autoregular-se, així com el més decidit impuls dels valors ètics en el desenvolupament de la seva tasca. Tasca que s’assenta en els principis dels drets constitucionals a les llibertats  d’expressió i d’informació, que conformen l’essència de la professió periodística.    

Segon.  Que a Catalunya, els valors de l’ètica professional en l’exercici de l’activitat periodística garanteixen una informació rigorosa, lliure i plural, basada en el més escrupolós respecte pels drets fonamentals dels seus ciutadans i ciutadanes.

Tercer. Que reiteren el suport als criteris recollits en el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, endegat per iniciativa pròpia l’any 1992, en el marc del II Congrés de Periodistes Catalans i actualitzat en el VI Congrés de Periodistes celebrat al novembre de 2016.

Quart. Que la declaració final de l’esmentat Codi Deontològic ja expressava la voluntat de constituir “un organisme arbitral, representatiu, plural i independent dels poders públics” que vetllés pel seu compliment i observança.

Part de l’equip del Consell de la Informació de Catalunya, el secretari general, Josep Rovirosa, i la secretaria tècnica, Begoña Muñoz, van rebre, a més de a l’alcalde del municipi, al director de l’emissora, Ramón Teixiné, que serà el representant del mitjà, i a la Regidora de Comunicació, Judit Teixiné. 

Ràdio Rosselló rebrà també el segell de compromís ètic del CIC, el qual  suposa un reconeixement de la tasca dels mitjans que poden reforçar la seva credibilitat davant dels ciutadans.

Pel Consell de la Informació de Catalunya és molt positiu, segons va assenyalar Josep Rovirosa, que un altre mitjà local aposti per un òrgan d’autoregulació de la professió com és el CIC i agraeix aquest compromís per garantir la ètica periodística als mitjans de comunicació. 

Fa uns mesos, concretament al gener, també es van incorporar mitjans de comunicació públics de la corporació municipal El Prat Comunicació’ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *