CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Recomanacions i Guia d’Estil sobre sensellarisme

CANVI D’HORA! L’ACTE SERÀ A LES 10,30 H. EN COMPTES DE LES 12 H.

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) presenta aquest dimecres al Col.legi de Periodistes de Catalunya: Podries ser tu – Recomanacions i Guia d’estil sobre sensellarisme, que inclou eines i recomanacions per als mitjans de comunicació i els representants polítics per abordar el fenomen del sensellarisme.

posts

Aquesta publicació s’adreça als mitjans de comunicació i als representants polítics per donar-los eines que contribueixin a desestigmatizar la imatge que la ciutadania té de les persones en situació de sensellarisme. Una imatge que sovint respon a prejudicis i idees preconcebudes que s’allunyen de la realitat.

És també una reflexió al voltant del sensellarisme, un fenomen multicausal que va més enllà de les persones que viuen al carrer. En situació de sensellarisme estan les persones sense sostre, les persones sense llar i les persones que viuen en un habitatge insegur i/o precari.

La Guia ha estat elaborada per les entitats membres de la XAPSLL amb la col·laboració del Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i ha estat promoguda per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

 

L’acte de presentació


Data i hora
: Dimecres 23 de novembre a les 10.30 h

Lloc: Sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10 – BCN)

Participen:

  • Sr. Jesús Ruiz, portaveu de la XAPSLL
  • Sr. Lluís Guilera Roche, coordinador del grup de comunicació de la XAPSLL
  • Sr. Domingo Marchena, periodista
  • Sra. Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials. Ajuntament de Barcelona

Coordina l’acte:

  • Dr. Josep Terés, membre del Consell de la Informació de Catalunya

Aquesta presentació coincideix amb la celebració del Dia de les persones sense llar que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania envers la realitat en què viuen les persones en situació de sensellarisme. Altres accions que durà a terme la XAPSLL i l’Ajuntament de Barcelona son: el Flashmob de Càrites (Plaça Sant Jaume a les 12 h del 24 de novembre), la presentació del Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona i la Jornada: La perspectiva de gènere en l’atenció a persones sense llar (Pati Llimona a les 9 h de l’1 de desembre).

La XAPSLL

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) es va constituir el novembre del 2005 en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, amb la finalitat d’enfortir la capacitat d’organització de la ciutat per tal que, amb la màxima col·laboració i representativitat d’entitats i/o organitzacions tant públiques com privades, s’acompanyi les persones en situació de sensellarisme en un procés de recuperació de la màxima autonomia personal, incentivant la vinculació d’aquestes persones als recursos existents.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *