CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                                         El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                                    Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El Consell de la Informació de Catalunya lliura el segell de compromís ètic als mitjans adherits

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya convida als mitjans i associacions adherits a l’acte de lliurament del nou segell de compromís ètic del CIC.

Més de 80 mitjans i associacions vinculats al món de la informació formen part del CIC i, per tant, rebran el segell.

L’objectiu del mateix és que tots els mitjans compromesos amb el compliment del Codi Deontològic disposin d’un distintiu públic que ho acrediti. Atès que la informació és un dels pilars de la democràcia, l’obligació dels periodistes és actuar amb veracitat i explicar  de manera professional i coherent els fets i  temes de l’actualitat. Els mitjans de comunicació adherits al Consell de la Informació de Catalunya disposats a treballar d’acord amb aquests criteris, podran mostrar als seus lectors, televidents o oients, la seva dedicació i comportament a través de l’adopció d’aquest segell.

A més, durant l’acte, el president de la Fundació, Roger Jiménez, i el secretari general, Albert Garrido, explicaran als assistents la tasca de l’entitat i els serveis i activitats que ofereix als periodistes.

El Consell de la Informació de Catalunya va ser fundat l’any 1997 per defensar l’exercici d’un periodisme ètic i la llibertat d’expressió, i constituït Fundació l’any 1999. Des d’aleshores ha tramitat més de 600 queixes.

En el transcurs de l’acte es lliurarà als mitjans un dossier informatiu del CIC així com el CD amb el segell de compromís ètic i el seus estatuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *