CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Publicació als diaris de les fitxes penitenciàries de Núñez i el seu fill

El Consell de la Informació de Catalunya vol manifestar la seva conformitat i sumar-se al contingut de la nota del Col.legi de Periodistes de Catalunya  davant la publicació per part d’alguns mitjans de comunicació, de les fitxes penitenciàries del constructor Josep Lluis Núñez i el seu fill, recentment ingressats a la presó. És per aquest motiu que a través de la nostra web recollim el text íntegre de la nota publicada pel Col.legi de Periodistes de Catalunya a la seva web:

“Davant la publicació per part d’alguns mitjans de comunicació, de les fitxes penitenciàries del constructor Josep Lluis Núñez i el seu fill, recentment ingressats a la presó, la Comissió de Defensa i Ètica del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol fer les reflexions següents:

· Qualsevol persona condemnada judicialment pot merèixer un retret social pel seu comportament,  però això no li treu el seu dret a la intimitat i la pròpia imatge.

· La publicació d’aquestes fitxes penitenciàries no aporten cap informació d’interès públic i només serveixen per alimentar el morbo.

· La publicació de documents obtinguts il·lícitament vulneren el criteri del punt 4 del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes, on es recorda la necessitat d’utilitzar mètodes dignes per a obtenir informació o imatges.

· La publicació de la fitxa penitenciària també pot vulnerar el dret de la persona a la seva pròpia intimitat i imatge, cosa que contradiu el punt 9è del mateix Codi Deontològic professional.

· Com també va passar amb la publicació de la fotografia de la infermera Teresa Romero, ingressada en la seva habitació i captada des d’un monitor de videovigilància de seguiment, la publicació d’imatges que no aporten més informació a la noticia només alimenten interessos morbosos, quelcom que hauria de merèixer una reflexió per part dels professionals responsables abans de fer-les públiques”.

logocole556

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *