CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Nova xerrada del CIC: Els ulls de l’èbola

RETRATO CARLOS PEREZ DE ROZAS  . FOTO MANEL MONTILLA

La realitat de la terrible malaltia a través dels treballs dels fotoperiodistes Samuel Aranda, Daniel Berehulak, Jerome Delay, Michel du Cille i John Moore. El periodista italià Eugenio Scalfari -fundador del diari “La Repubblica” – va definir el nostre ofici amb una senzilla frase: “Periodista és gent que li diu a la gent el que li passa a la gent”. Aquestes paraules són les que acompanyen la tasca dels fotoperiodistes que estan cobrint aquesta tragèdia en el terreny, a prop dels que la pateixen, confirmant així la necessitat que el periodista sigui on es produeixen els fets. Es tracta d’ensenyar el formidable esforç que realitzen aquests professionals a l’Àfrica a través de les seves fotos, per explicar amb imatges, i en ocasions amb textos, la tragèdia que estan vivint països com Libèria, Guinea i Sierra Leone. Aquestes fotografies humanitzen no només a les víctimes del Ebola, sinó també als seus familiars, als membres de la comunitat mèdica i la societat en general. En definitiva, és un exemple de com amb una simple càmera fotogràfica es pot configurar una informació que ajuda a comprendre el que està succeint, i que té com a principal funció la de ser un servei públic. De denunciar l’injust i, alhora, ajudar a millorar la vida de les persones. De plasmar la generositat de tanta gent des de la pròpia generositat dels fotògrafs presents en aquests llocs de la terra.

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) organitza aquesta xerrada a càrrec del periodista Carlos Pérez de Rozas i que presentarà el president del CIC i també periodista, Roger Jiménez.

Data: 3 de març de 2015 a les 19 hores

Lloc: Sala Àmbit Cultural de El Corte Inglès de Portal de l’Àngel

fundacio-cic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *