CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Xerrada del CIC a Tortosa per parlar als periodistes del Codi Deontològic

El secretari general del Consell de la Informació de Catalunya (CIC), Albert Garrido, va participar el passat dimarts 10 de desembre, en un acte celebrat a la seu del Col.legi de Periodistes de Catalunya a Tortosa, per aprofundir en els criteris recollits en el Codi Deontològic i en la tasca del CIC pel seu compliment.

Segons va destacar, aquest codi, a més de marcar els principis bàsics que els periodistes han d’observar en l’exercici de la seva tasca, és encara més útil com a guia per a la gent que fa ús dels mitjans de comunicació, per a saber quan poden presentar les seves queixes perquè creuen vulnerats els seus drets.

El Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya va ser proclamat l’1 de novembre de 1992 i avalat per darrera vegada el 2016 en el marc del VI Congrés de Periodistes de Catalunya i adaptat a l’actual realitat que genera Internet. Per la seva part, el CIC creat l’any 1997 és un organisme independent encarregat de vetllar pel compliment d’aquest codi. Integrat per periodistes i representants d’altres sectors professionals, el CIC mai té un caràcter coercitiu sinó de mediació mitjançant resolucions i recomanacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *