CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                                         El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                                    Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

25 recomanacions per un periodisme no sexista

Novembre 2020

La pandèmia  ha amenaçat amb malmetre el que generacions de feministes han aconseguit després d’aferrissades lluites.

Amb empreses demanant treball per a les periodistes des de casa, les treballadores de la informació han vist en seriós perill els avenços obtinguts en haver de fer-se càrrec sovint de la cura dels fills/es.

És per tot això que el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), coincidint  amb el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, ha volgut tirar endavant finalment un projecte pendent: complementar el Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional.

Aquestes recomanacions pretenen afegir-se a les ja existents i reafirmar-les, i com a entitats col·laboradores del projecte figuren el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

 

PDF Recomanacions per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista (català)

PDF Recomendaciones para un periodismo no sexista y el tratamiento de la violencia machista (castellà)

 

Amb aquests 25 punts s’amplia el criteri 12 del Codi Deontològic que demana respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral tot dient que no es pot discriminar cap persona degut a la seva condició sexual i evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l’odi i a l’ús de la violència donat que els i les periodistes han de ser especialment sensibles a la diversitat i actuar amb sentit de justícia i respecte a les persones i grups afectats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *