CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El Patronat de la FCIC nomena nous consellers

El Patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya va aprovar en sessió plenària del dia 10 de març de 2022 el nomenament de tres nous membres pel Consell de la Informació que passen a incorporar-se a l’equip de consellers/es amb que ja comptava el CIC.

Els nous consellers/es nomenats són:

Sergi Solà

Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. És professor als graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i membre del Grup de Recerca TRACTE de la mateixa universitat. Actualment exerceix de Cap d’Estudis de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, on ha estat Coordinador del Grau de Periodisme entre 2013 i 2021. Les seves principals línies d’investigació són el periodisme radiofònic en les seves diferents vessants i els mitjans de comunicació de proximitat, especialment les ràdios locals. Ha exercit de periodista i col·labora, sobretot, en mitjans locals.

Rebeca Pardo

Doctora en Belles Arts i màster en antropologia i etnografia per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra. Degana de la Facultat de Ciències de la comunicació de UIC Barcelona. Va exercir com a fotoperiodista, periodista i editora de suplements al Perú de 1997 a l’any 2000. Ha estat professora de fotografia a la Universitat de Barcelona (2008-2018) i ha impartit classes en altres universitats tant nacionals com internacionals. Ha realitzat estades de recerca en el CSIC, el CED del MACBA i en les universitats d’Harvard i Brighton. Les seves línies de recerca se centren en la representació visual de la malaltia, la mort i el dol, amb especial interès pels aspectes ètics. Ha participat en diversos projectes i grups de recerca. És investigadora principal del Projecte d’Investigació “Visibilizando el dolor: narrativas visuales de la enfermedad y storytelling transmedia” (MINECO / FEDER, ref: RTI2018-098181-A-I00) i ha estat co-IP de “Ética de las imágenes de la enfermedad, la muerte y el duelo en tiempos del covid-19” (Beca de recerca sobre bioètica, Fundació Víctor Grífols i Lucas).

 Joana Gallego

Professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1989. Directora de l’Observatori per a la Igualtat de la mateixa universitat desde 2016 a 2018. Codirectora del Màster Gènere i Comunicació des de 2015 a 2021. El 2001 va rebre el Primer Premi del Consell Audiovisual de Catalunya pel treball que havia dirigit amb el seu equip de recerca que es va publicar amb el titol de La prensa por dentro.

Les seves publicacions més recents són l’article titulat ““Las mujeres ya no son lo que eran. Nuevos modelos femeninos en la narrativa audiovisual” en la revista Cuestiones de Género (2021) i el capítol  “In the wake of Ana Orantes. For an ethical representation of violence against women” inclòs en el llibre Women and Violence in Spanish Culture: From Vulnerability to Accountability (2018).

Entre les seves publicacions destaquen Periodismo social (2014); De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación ¿motor o rémora para la igualdad (2013). “Many Women, Little Power” en Handbook of Women and Journalism (2013), Putas de película. Cien años de prostitución en el cine (2012); Eva devuelve la costilla, (2010); Si te vas te mato. Mujeres que murieron por su libertad, (2009); El sexo de la noticia (2000) o el pioner Mujeres de papel. La prensa femenina en la actualidad (1990).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *