CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

25 aniversari del CIC i 30 anys del Codi Deontològic

El Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya celebra 30 anys de la seva proclamació. Proclamat per primera vegada en el II Congrés de la professió, l’1 de novembre de 1992, es tracta d’una declaració de principis bàsics que els periodistes han d’observar en l’exercici de la seva tasca.

El Codi, assumit per la majoria de professionals i editors, és l’expressió de la voluntat de defensar uns mitjans de comunicació lliures i responsables en el marc d’una societat plural i democràtica. Va ser avalat per darrera vegada l’11 de novembre 2016 en el marc del VI Congrés de Periodistes de Catalunya i adaptat a l’actual realitat que genera Internet.

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), que enguany també celebra els seus 25 anys d’existència, és l’encarregat de vetllar pel compliment del Codi. Integrat per periodistes i representants d’altres sectors, és un instrument d’autoregulació de la professió en l’actualitat.

Va ser cinc anys desprès de la proclamació del Codi Deontològic i també en un marc congressual que va nèixer el CIC, constituït formalment en data 12 de març de 1997. Desprès d’una primera etapa d’experimentació, es va convertir en Fundació privada al novembre de 1999.

Amb motiu dels seus aniversaris, al llarg del segon semestre s’estan organitzant una sèrie d’actes commemoratius, en col·laboració amb el Col.legi de Periodistes de Catalunya i les universitats amb estudis de periodisme a Catalunya. La doble commemoració tindrà com a títol general ‘ELS REPTES ÈTICS DEL PERIODISME’ i analitzarà en diferents sessions les preocupacions amb les que es troba el periodisme.

Ben aviat penjarem el programa de les diferents sessions que es faran!

En defensa dels valors ètics de la informació

Consell de la Informació de Catalunya 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *