CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                                         El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                                    Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

SESSIÓ 2 UAB: La independència professional i el combat contra la mentida

La Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona acollirà la  segona sessió del cicle per commemorar els 25 anys del Consell de la Informació de Catalunya i els 30 anys del Codi Deontològic, i té com a objectiu debatre sobre com preservar la independència professional per combatre la mentida .

La primera de les sis sessions del cicle titulat “Els reptes ètics del periodisme”, va tenir lloc el passat 22 de setembre a la Sala d’Actes del Col.legi sota el títol “Periodisme contra el discurs de l’odi”.

L’acte, que començarà a les  9:00 hores  el  dilluns 10 d’octubre  a l’  Aula Magna  de la facultat, serà presentat per  Santiago Tejedor , director i professor del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació UAB,  Joan Maria Morros , Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya,  Josep Carles Rius , President del Consell de la Informació de Catalunya i  Enric Marín, Degà de la Facultat de Comunicació UAB. Tots debatran sobre com el professional del periodisme està compromès amb la recerca de la veritat.

Posteriorment, i seguint aquesta línia temàtica, de 9:20 a 10:45 hores, tindrà lloc una  taula rodona  amb les periodistes  Magda Bandera , directora de la revista  La Marea ,  Mònica Bernabé , reportera de la secció de grans reportatges i investigació del  Diari Ara,  Javier Bauluz , periodista i fotògraf guanyador del Premi Pulitzer de Periodisme, i  Mayte Carrasco , directora de documentals i reportera a zones de conflicte. Serà moderat pel periodista  Jesús Martínez . Seguidament, de 10:45 a 11:50 hores, sota la moderació de la professora  Cristina Pulido , es presentarà el  Decàleg de Recomanacions per a la igualtat de gènere en la comunicació i el periodisme  a càrrec d’ Alícia Oliver , membre fundador de l’Associació de Dones Periodistes a Catalunya,  Alina Bussif,  periodista especialitzada en nous mitjans de comunicació i  Elena Hita  i  Belén Sancho , periodistes i investigadores del Gabinet de Comunicació i Educació UAB, els quals presentaran el projecte  ‘Frontera Crònica’ . Tot seguit, i emmarcat en el context actual de violència contra el gremi periodístic i la llibertat d’expressió, es farà un homenatge als periodistes morts.

De 12:10 a 13:45 hores,  Santiago Tejedor  entrevistarà l’escriptor i periodista  David Jiménez , que recentment ha publicat el seu llibre  El corresponsal . En acabar l’entrevista, s’obrirà una taula rodona, moderada per  María José Recoder , amb  Joan Cascante (Fundació Plural) ,  Mateo Sánchez (GolTV)  i  Marina Romero (Catalunya Ràdio) , antics alumnes que comptaran la seva experiència en mitjans de comunicació.

Podeu consultar el programa complet del cicle en aquest en aquest enllaç i us podeu descarregar el programa de l’acte aquí i a la web del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB.

La jornada és gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *