CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Reflexió del Col·legi de Periodistes i del Consell de la Informació sobre la polèmica de ‘Zona Franca’

Arran de les decisions preses per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) respecte al programa ‘Zona Franca’, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya recorden que:

La frontera de fins a on arriben els límits que té la llibertat d’expressió en programes que barregen l’entreteniment, l’humor i la informació és un tema de debat recurrent, no només aquí sinó també a escala europea. Per això, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), organisme creat pel Col·legi de Periodistes, està fent consultes amb diferents Consells de Premsa europeus, que, per raons d’antecedents històrics, han tractat a fons els conflictes ètics entre el dret a la llibertat d’expressió i la resta de drets democràtics.
Sobre la polèmica actual, el CIC considera que hi ha un aspecte especialment sensible, que és la utilització de simbologia feixista i el risc de normalització de l’extrema dreta que pot comportar. Per la qual cosa es precisa una especial cura i una profunda reflexió. Més en tractar-se d’un mitjà públic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *