CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El CIC resol les queixes del tercer trimestre de l’any

El Consell de la Informació de Catalunya es va reunir el passat 26 de setembre en reunió plenària i va adoptar els següents acords sobre les queixes rebudes per possibles vulneracions del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya:

Expedient núm. 8/2023: Escrit de queixa del sr. R. D. en representació de l’entitat IMPULSORS REPÚBLICA CATALANA sobre el programa emès per Ràdio Sant Vi, “L’Alcalde Respon” del 10 de març de 2023, per considerar que vulnera diversos punts del Codi Deontològic en la entrevista feta a l’alcalde i de la qual no se’ls hi va donar a l’entitat el torn de rèplica sol·licitat.

Expedient núm. 13/2023:  Queixa presentada per la sra. L.M.C. en relació a dos articles publicats pel periodista Robert Rodríguez al diari digital ELNACIONAL.CAT, en els que no queda clar si el contingut és de caràcter informatiu o publicitari, ja que en aquest darrer cas podria vulnerar el Criteri 7 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 15/2023: Queixa presentada per la sra. M.A. per una informació publicada pel diari El Periodico en relació a unes detencions produïdes a l’Ajuntament de Sitges, per considerar que el tractament informatiu que ha donat pot vulnerar els criteris 9 i 10 del Codi Deontològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *