CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

#8M Dia Internacional De Les Dones

Per un periodisme no sexista, defensem els drets de les dones avui i cada dia

Amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) recorda les 25 recomanacions que va publicar al 2020 per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista a la pràctica professional per tal que es tinguin sempre en compte en l’exercici professional. I remarca en aquest document el seu compromís amb l’article 29 de la Plataforma d’Acció de Beijing.

 

D’igual manera, el CIC recomana la lectura dels “Criteris sobre el Tractament de les Violències Masclistes als Mitjans de Comunicació”, un document presentat al 2023 pel Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la participació de diverses entitats entre les quals figurava el CIC. Aquestes recomanacions actualitzen i amplien les anteriors publicades i s’adapten a la Llei 5/2008 dels drets de les dones a erradicar la violència masclista. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *