CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                                         El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                                    Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Consulta els acords de les darreres queixes al CIC

Ja podeu consultar els darrers acords sobre les queixes presentades al CIC en els últims mesos de l’any 2018 i aprovats en reunió plenària del Consell de la Informació de Catalunya del dia 10 de desembre de 2018, segons els següents assumptes:

 

Expedient núm. 13.2018 (pendent d’observacions a la ponència): Escrit de queixa del sr. T.M. contra el programa de ràdio musical “Delicatessen” de iCat per un possible conflicte d’interessos del seu presentador.

Expedient núm. 15.2018: Escrit de queixa de la Fundació Champagnat (Maristes de Catalunya) per un reportatge del dia 12 de juny de 2018, dins de l’espai “Sense ficció” de TV3 titulat Shootball, per considerar que es poden haver vulnerat diversos criteris del Codi Deontològic.

Expedient núm. 16.2018: Queixa presentada al CIC per 9 Sant Vicenç contra un periodista del diari La Vanguardia per considerar que en les informacions que publica al voltant d’una moció de censura a l’alcaldia de Sant Vicenç de Montalt s’han vulnerat diferents criteris del Codi Deontològic

Expedient núm. 17.2018: Escrit de queixa de diversos particulars pel tractament de dades personals que han fet diversos mitjans de comunicació entorn a un cas de violència de gènere a un poble de la Garrotxa. Concretament, consideren que poden haver vulnerat els criteris 1, 2, 6 o 9 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 18.2018 (pendent d’observacions a la ponència): Escrit de queixa del sr. T.M. contra el programa “Mans” de Catalunya ràdio per un possible conflicte d’interessos del seu presentador.

 Expedient núm. 19.2018 (pendent d’observacions a la ponència): Escrit de queixa del sr. T.M. contra el programa de TV3 “30 Minuts” per un reportatge sobre cervesa artesana per un possible conflicte d’interessos del periodista que el dirigeix.

Expedient núm. 20.2018 (pendent d’observacions a la ponència): Escrit de queixa de T.M. contra el programa “Estat de Gràcia” de Catalunya ràdio per l’anunci del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya on posa veu el presentador ja que pot vulnerar el criteri 7 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 18.2018: Actuació d’ofici del CIC sobre la campanya publicitària que fa el periodista de la CCMA Lluís Marquina i la possible vulneració del criteri 7 del Codi Deontològic.

COMUNICAT El CIC exhorta a no barrejar periodisme i publicitat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *