CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Credibilitat dels mitjans: Veracitat i distinció entre informació i opinió

La diversitat de mitjans i la llibertat de informació són pilars bàsics del servei als ciutadans en tots els sistemes democràtics. I la credibilitat dels mitjans i els professionals del periodisme rau en el respecte a la veritat i la clara distinció entre fets i opinions, un principi immutable des de fa un segle a la premsa de les societats avançades.

En resposta a les queixes rebudes al Consell de la Informació de Catalunya (CIC) sobre la cobertura esbiaixada d’alguns mitjans, particularment televisius, dels greus fets produïts a Catalunya al llarg de la setmana passada (relats sense context, traduccions errònies i opinions categòriques i sense base en espais aparentment informatius), el CIC recorda els criteris 1 i 2 del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, que precisen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recordem que el CIC té la finalitat de vetllar pel compliment dels principis d’ètica professional periodística continguts en el Codi Deontològic. Qualsevol persona o entitat pot presentar una queixa al  quan consideri que un periodista o mitjà de comunicació ha pogut vulnerar qualsevol dels criteris continguts en ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *