CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El CIC organitza a la UAB la tercera jornada sobre ètica i fake news

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitza la tercera i última jornada dedicada a “La nova ètica de la comunicació en temps de fake news”, el proper dilluns dia 18 de novembre , dedicada en aquesta ocasió a la transparència als mitjans i  la rendibilitat del periodisme d’investigació.

 

 

Les jornades organitzades pel CIC pretenen facilitar eines als professionals i totes les persones de la nostra societat que aspirin a formar part de comunitats connectades, amb uns governs i mitjans de comunicació transparents.  L’objectiu és la cerca d’una cultura comunicativa que faciliti la diversitat, distingir entre la informació de qualitat i la que difon l’escàndol, el rumor i la falòrnia amb cobertures impúdiques i populistes que atempten contra els fonaments socials i culturals.

Es tracta d’analitzar com el periodisme, malgrat la important crisi que acara, pot inculcar una ètica dels valors a la seva tasca i promoure una comunicació més responsable. D’acord amb els consells de premsa europeus, advoquem per un mapa de ruta detallat per equilibrar el dret a la informació, la llibertat de premsa i els drets humans, i particularment una nova ètica de la informació que proporcioni una narrativa positiva sobre l’autoregulació dels mitjans al servei del bé públic.

La jornada es farà a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB en sessió de tarda, i es dividirà en dues parts:

PROGRAMA_


15-15,15h. Inauguració de la jornada a càrrec de la degana de la Fac. De Ciències de la Comunicació de la UAB, Maria José Recoder

 15,15 a 16,30h La difusa transparència als mitjans

Karma Peiró, Periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Toni Rodríguez, President executiu d’Intermèdia

Moderador: Roger Jiménez, President del Consell de la Informació de Catalunya (CIC)

16.30h a 18h La rendibilitat del periodisme d’investigació

Guillem Sánchez, Periodista de successos d’El Periódico.

Pepe Rodríguez, Coordinador del Màster Oficial en Periodisme e Innovació en Continguts Digitals i professor de periodisme d’investigació (UAB)

Santiago Tarín, Periodista, col·laborador a La Vanguardia

Moderador: Albert Garrido, secretari general del CIC


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *