CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

Olga Viza, periodista convidada pel CIC a les xerrades de Biblioteques de BCN

Per a un periodista “construir una mirada neta sobre la realitat” és ser independent de si mateix  ¿Què significa això?  Per informar cal encapsular la teva pròpia opinió i intentar ser “honest” encara que el que expliquis no t’agradi.

L’esport està ple d’històries de rivalitat, d’estratègies, de tècniques poc conegudes. I encara que com espectadors tinguem un favorit, per entendre millor qualsevol partit convé tenir la major informació possible dels dos rivals. Un espectador ben informat, entendrà i gaudirà molt més de l’espectacle . Aquesta màxima no només serveix per a la informació esportiva. S’ha d’aplicar en tots els àmbits del periodisme

Amb aquest argument, la periodista Olga Viza ens donarà el proper dijous dia 28 de novembre les pautes sobre com construir en periodisme una mirada neta sobre la realitat.

L’activitat, oberta a tothom, forma part del cicle de xerrades que organitza el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) des de fa deu anys amb Biblioteques de Barcelona, les quals serveixen per oferir a la ciutadania eines per interpretar els mitjans de comunicació amb sentit crític, a través de la visió de periodistes de reconeguda trajectòria.

En aquesta ocasió és la Biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona la que ens ofereix el seu espai a les 19 hores a la Sala d’Actes i l’acte serà presentat per  Albert Garrido, secretari general del CIC

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *