CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

JORNADA- Periodisme i IA: un nou repte ètic a les redaccions

Des del Consell de la Informació de Catalunya vam  presentar l’any passat un estudi  pioner titulat “Algoritmes a les redaccions: Reptes i recomanacions per dotar la intel·ligència artificial dels valors ètics del periodisme”,  on vam posar en valor el nostre Codi Deontològic en l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) en el camp del periodisme.

Pensant en la importància i actualitat que té la IA en aquests moments, el proper divendres 21 d’abril a les 11 hores tractarem sobre els reptes ètics que es plantegen i desenvolupen a les redaccions periodístiques i ho farem a la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya.

La jornada comptarà amb la participació d’experts en el tema i la entrada és gratuïta i oberta a tothom que vulgui assistir.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec del degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Josep Burgaya. El secretari General del CIC, Josep Rovirosa, farà una breu introducció per explicar la funció del Consell de la Informació i donarà pas a la taula rodona que moderarà el Cap d’Estudis de la Facultat i Conseller del CIC, Sergi Solà. Intervindran com a ponents Toni Sellas, coordinador del Grau de Periodisme de la Facultat; Agustí Danés, Director editorial de El 9 NouDani Bramón, Cap de la Unitat estratègica de la CCMA, i Patrícia Ventura, doctora en Mitjans, Comunicació i Cultura per la UAB i autora de l’estudi publicat pel CIC sobre IA i ètica.

Durant la jornada, s’aprofundirà sobre les recomanacions que va fer el CIC en l’estudi citat per preservar els valors ètics del periodisme davant l’arribada i la proliferació de l’ús de la IA, tal i com es resumeix a la infografia que reproduïm:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *