CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

“L’origen del Codi”: el documental sobre com es va gestar el Codi Deontològic

📹El documental L’origen del Codi, editat pel Consell de la Informació de Catalunya l’any 2022, pretén reconèixer l’esforç, l’encert i el compromís ètic de tots els periodistes que fa més 30 anys van fer possible la promulgació del Codi Deontològic de la  professió periodística a Catalunya l’any 1992. 

 El Consell de la Informació de Catalunya a travès del documental L’origen del Codi, vol deixar testimoni de com es va gestar aquesta declaració de principis de la professió periodística. El treball es va presentar en
la cloenda del cicle “Els reptes ètics del periodisme”, organitzat conjuntament pel CIC, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les universitats catalanes amb estudis de Periodisme, el passat desembre de 2022, per reflexionar sobre la vigència del Codi i celebrar-ne el seu 30è aniversari.
Amb aquest treball, el CIC ret homenatge als companys que, havent començat la seva vida professional al final de la dictadura, van saber entendre que la ètica era consubstancial al periodisme.

I per això, al recordar-los, el CIC manté que el compliment del Codi Deontològic és la millor garantia d’un periodisme al servei de la llibertat, la pluralitat democràtica i al dret de tot ciutadà a una
informació veraç i contrastada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *