CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme                                                              El CIC és l’òrgan d’autoregulació de la professió periodística a                                                                                                                                                     Catalunya que vetlla pel compliment del Codi Deontològic 

El cicle ‘Els reptes ètics del periodisme’ culmina amb un homenatge als autors del Codi deontològic

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) celebren el dilluns vinent, dia 12, l’acte final del cicle que commemora un doble aniversari: els trenta anys del Codi deontològic i els 25 de l’entitat que vetlla pel seu compliment.

En la sessió, que tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi (Rambla Catalunya, 10) a les 18 hores, es projectarà el documental L’origen del Codi, produït pel CIC per tal de preservar la memòria d’aquells anys en què el periodisme català va obrir camins en el camp de la deontologia professional.

El documental vol ser, també un homenatge a la generació de periodistes que, després de la dictadura, va impulsar un exercici ètic de l’ofici al servei de la democràcia i dels drets humans.

L’acte pretén constituir, al mateix temps, una mirada al present i cap al futur. Per això, es recolliran les reflexions dels més de trenta periodistes que han participat en les cinc primeres sessions del cicle. Els seus testimonis constitueixen una valuosa reflexió col·lectiva sobre la responsabilitat ètica en l’exercici de la professió.

Els ‘Reptes’ tractats en les cinc sessions han estat “periodismes contra el discurs d’odi”, “la independència professional i lluita contra la mentida”, “la precarietat laboral”, “com fer del periodisme una eina en defensa de la dignitat de les persones” i “la bretxa de gènere’.

El cicle ha comptat amb la implicació de les universitats: quatre de les jornades s’han celebrat a les Facultats de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Rovira Virgili. En total hi han participat més de sis-cents alumnes de periodisme.

La jornada del dia 12 inclourà una taula rodona en la qual, sota el títol ‘El Codi Deontològic, més necessari que mai’, parlaran els periodistes Salvador Alsius, Llúcia Oliva i Roger Jiménez. També participaran en l’acte familiars dels i les periodistes que van tenir un paper clau i ja no estan entre nosaltres; representants de les institucions, i professionals i membres de la societat civil que es van implicar en el procés de fundació del CIC.

Cal confirmar a cic@periodistes.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *